Publicaties

Paardenmagazine Bit vroeg om mijn mening met betrekking tot neusriemen als gevolg van diverse onderzoeken die recent werden gepubliceerd. In “Bit duikt in… Strakke neusriemen“, die in juli 2016 online is gezet, is mijn mening daarover te lezen.

Tevens heb ik daar in “Mag het wat losser” verder over geschreven.


In Bit nummer  228 wordt beschreven hoe de paardenmond er van binnen uit ziet. Om het e.e.a. te illustreren is onder andere een van mijn foto’s gebruikt. Stiekem weer trots! Dit nummer is vanaf eind augustus 2015 in de winkel te verkrijgen.

Bit foto schedel compliatie


In het voorjaar nummer van 2014 is in het tijdschrift ‘Het Fjordenpaard’ ingegaan op de basisinformatie omtrent paardenbitten. In het nieuwste nummer, herfst 2014 gaat het over  “Schuimen tijdens de arbeid”. Ik vind het erg leuk dat mijn website hiertoe geleidt heeft!

Fjordenpaard02


Begin 2014 werd ik benaderd door Wim Cerutti of ik wilde helpen met een bit dat op een schilderij stond afgebeeld. Dit schilderij hangt in het Rijksmuseum (foto) en bevat o.a. een kandare. Zo ver als mijn kennis reikt heb ik de vragen van Wim Cerutti over dit bit beantwoord. Deze vragen en antwoorden behoren tot een groter geheel, namelijk het verhaal van de schilder en vrijdenker Torrentius (1588 – 1644) die dit schilderij heeft gemaakt. Dit verhaal is gebundeld in een prachtig boek (website) die ik als kunst-leek erg leuk vond om te lezen.

IMAG0534


Voilà, hier is publicatie nummer 4! Dit maal van het tijdschrift ‘Het Fjordenpaard’, Officieel orgaan van de vereniging “Het Nederlandse Fjordenpaard Stamboek”. In het voorjaar nummer van 2014 is op pagina 93-95 een stuk over de basis van paardenbitten beschreven. Om te begrijpen hoe al die bitten inwerken, moet eerst begrepen worden waar ze exact op het paardenhoofd inwerken. Dit is te lezen in deze editie van ‘Het Fjordenpaard’ (klik op de afbeelding voor een leesbaar formaat):

Fjordenpaard01


Toen ik eind april 2013 werd benaderd door het paardentijdschrift “De Shetland Pony” of ik wou meewerken aan een stuk over paardenbitten, voelde ik mij uiteraard weer vereerd en wou ik graag meehelpen. Zodoende verscheen in nummer 5-6, juni-juli 2013, jaargang 63 op pagina 34-35 onderstaand artikel (klik op de afbeelding voor een leesbaar formaat):


Vereerd voelde ik mij toen ik in december 2012 werd benaderd door het paardentijdschrift “Hoefslag” met de vraag of ik geïnterviewd mocht worden over mijn website. Natuurlijk mocht dat! Dus in het eerste themanummer “Welzijn” (Februari 2013) is een stuk te lezen over “Bitten – Terug naar de eenvoud” (blz. 104 – 107). Naast een beheerder van een ruitersportzaak, voormalig instructeur en manege-eigenaar, nog een instructeur en ruiter en een paardentandarts is in een kader het verhaal van “Paardenbitten van A t/m Z” kort omschreven: